Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edge

2009.02.18

Név: Edge
Magasság: 196 cm
Súlya: 110 kg
Származási hely: Orangeville, Ontario, Kanada
Zenéje: Alter Bridge - Metalingus (WWE Version)
Speciális mozdulata: Spear, Sharpshooter
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, WWE Tag Team Champion, WCKépW U.S. Champion, King of the Ring (2001), az első Money in the Bank Ladder Match győztese

Adam Joseph Copeland néven 1973. október 30-án született Kanadában. 

Kanadai testvérével Christian-al (csak a sztoriban testvérek) csapatot alapítottak, fő ellenfeleik a Hardy Fiúk lettek. Edge-ék és a Hardy Fiúk a Dudley Fiúkkal megspékelve WrestleMania XVI-on összecsaptak a WWE Tag Team címért. Itt lettek először bajnokok Christian-ék.
7 alkalommal sikerült Tag Team bajnokságot nyerniük.


A 2001-es Royal Rumble-on elvesztették World Tag Team címüket a Dudley Fiúkkal szemben. WresteMania XVII-ig kellett az újabb címre várni, ahol másodjára is győzni tudtak Dudley-ék és Hardy-ék ellen egy TLC (asztalok, létrák, székek) meccsen.

 

Edge akkor kezdett szóló karrierbe, amikor megnyerte a 2001-es King of the Ring-et. Christian szembefordult Edge-el, és összetűzésüket egy Interkontinentális Bajnokságon rendezték le. A győztes Edge lett.

 


Átkerült a SmackDown-hoz, ahol Rey Mysterio-val összeállva WWE Tag Team Bajnokok lettek. Kétszer is megküzdhetett a WWE Bajnoki címért, de mindkétszer sikertelenül járt.

 


2003. februárjában súlyos térdsérülést szenvedett, és csak 2004. áprilisában tért vissza a RAW műsorába. Itt Chris Benoit-val megnyerték a World Tag Team Bajnoki címet. Miután elvesztették az öveket, Edge az Interkontinentális címmel vigasztalódott, amit Randy Orton legyőzésével szerzett meg, amit később megvontak tőle. Edge innentől kezdve igazi gonosz karakterré vált.

 


WrestleMania XXI-en rendezték meg az első „Money in the Bank” meccset, amit megnyert. Ennek értelmében egy éven belül bármikor kihívhatta az aktuális World Heavyweight Bajnokot.
Az igazi életben összejött Lita-val, aki Matt Hardy barátnője volt. Ezt a történetet a pankrációs sztoriba is beépítették, Lita-nak köszönhetően tehát Edge és Matt ellenségekké váltak. Sérülése után kapott egy külön műsorblokkot a RAW-ban. Itt adta magának a „Rated-R Superstar” becenevet. A műsort arra használta, hogy sértegesse, megszégyenítse Ric Flairt. Kettejük nagy összecsapására 2006-ban került sor a New Year’s Revolution-ban, ahol az Interkontinentális öv volt a tét. Edge-et a mérkőzésen diszkvalifikálták. Aznap este a főesemény egy Elemination Chamber meccs volt John Cena világbajnoki övéért. A meccset a pépesre vert Cena nyerte. Edge ekkor lépett színre a kofferjával, ami a világbajnoki mérkőzést biztosította neki. Két perc alatt megszerezte első WWE Bajnoki Címét.

 


A 2006-os Royal Rumble-on Cena visszaszerezte az övet. WrestleMania XXII-n egy nagyon látványos hardcore meccset vívott Mick Foley-val, melyet Edge nyert meg.

 


Másodjára akkor lett WWE Bajnok, amikor egy Triple Threat meccsen győzni tudott Rob Van Dam és John Cena ellen. Ezután Cena-val egy hosszas csatározás kezdődött. Kanadában, egy TLC meccsen elvesztette az övet. Ez volt karrierjében az eddigi egyetlen olyan meccs, ahol pár pillanatra még az eszméletét is elvesztette.

 

Később Randy Orton-nal megalapították a Rated-RKO duót, és megszerezték a World Tag Team Bajnoki Címet. Edge ekkorra 11-szeres Tag Team bajnok lett, ami rekordnak számít. A címet később elvesztették.

2007. májusában legyőzte a legutóbbi „Money in the Bank” meccs győztes Mr. Kennedy-t, és a mérkőzés tétjeként újra megkapta az esélyt, hogy egy éven belül bármikor kihívhassa az aktuális világbajnokot. A lehetőséggel akkor élt, amikor Batista és Undertaker egy Steel Cage meccsen verték szét egymást. Undertaker-t legyőzte, így először World Heavyweight Bajnok lett. Egy újabb sérülés következtében le kellett adnia az övet és négy hónap kényszerpihenő következett.

 


Visszatérte után összejött a SmackDown vezetőjével, Vickie Guerrero-val. Az Armageddon főeseményén megint világbajnok lett.

WrestleMania XXIV-en Undertaker visszaszerezte az övet. Vickie megfosztotta az övtől Undertaker-t, akinek újra meg kellett küzdenie Edge-el a címért a One Night Stand-en. Edge újra világbajnok lett, ráadásul Undertaker-nek el kellett hagynia a WWE-t, amiért veszített.
SummerSlam-en azonban visszatért Undertaker, és egy Hell in a Cell meccsen pokolra küldte Edge-et.

 


Edge a Survivor Series-en tér vissza, és egyből meg is szerzezte a világbajnoki címet Triple H és Vladimir Kozlov orra elől.

 


Egy hónappal később, az Armageddon fő meccsén, elbukta az övet .

A 2009-es Royal Rumble-ig kellett várnia, mire újra bajnok tudott lenni, legyőzte a WWE-bajnok Jeff Hardyt.
Az övnek csak pár hetet örülhetett, mert a No Way Out-on az Elimination Chamber-ben elsőnek esett ki. Az új WWE-bajnok Triple H lesz. Bánkódnia azonban nem kellett, mert még aznap részt vett a Nehézsúlyú Bajnoki Címért kiírt Elimination Chamber meccsen, amit meg is nyert.
A WrestleMania XXV-ön Big Show és Cena volt az ellenfele. A mérkőzést - és vele együtt a címet is - Cena nyerte meg.

 

A Backlashen. egy Last Man Standing meccsen, Big Show segítségével megszerzi az övet Cenától, így már 9-szeres World Heavyweight Champion.

 

Az Extreme Rules-on, egy létrás meccsen veszíti el a címet Jeff Hardy ellenében.

 

A Bashen Chris Jerichoval egyetemben váratlanul felbukik, és meg is nyerin a Csapatbajnoki öveket. 

 

Július elején azonban bejön egy nem várt Achilles-ín sérülés, és emiatt hosszú kényszerpihenőre megy.

 

 

Edge bevonulózenéje:

 

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

.........................

(the rock!?!?!xddx, 2010.08.26 19:03)

Joker99 tudsz meg ojan pankratort ameiknek a spear a finisher-e?

........

(Joker99, 2010.08.26 19:00)

Tudom.

.................

(the rock!?!?!xddx, 2010.08.26 15:08)

Nem is mondtam en hogy rossz.

.....

(Joker99, 2010.08.26 09:57)

De Edge is jó.

.................

(the rock!?!?!xddx, 2010.08.26 08:56)

Mondtam en Goldberg-tol ha kapnal egy speart akkor te meghalnal.

......

(Joker99, 2010.08.25 20:07)

Az tényleg dúrva....

.................

(the rock!?!?!xddx, 2010.08.25 10:51)

Inkabb nezzetek meg hogy Goldberg mien SPEAR-t csinal.

Még te beszélsz?

(Joker99, 2010.08.22 19:38)

Még te beszélsz, akit edge simán leverne?? Megtudod azt csinálni amit ő?? Mert ha nem akkor ne p"fázz!!................,

amerika

(hulk hogan, 2010.07.26 09:47)

hulk hogan a legjobb

.................................

(.................................., 2010.07.22 20:38)

edge egy nagy fasz akit épp szop john cena és undertaker

edge

(Joker99, 2010.05.08 10:21)

Edge nagyon jó pankrátor. Nézzétek meg azt a videót, ami itt van!!

Uj Honlap

(sssss, 2010.03.25 18:44)

Hello mindenkinek elkészült a honlapom
itt a cím:wwe-x.5mp.eu

TNA

(eduard98, 2010.01.16 17:57)

De az hogy kell megcsinálni mikor a kezdőlapon kiírja hogy jön a tna Budapestre mert oda kell egy kód de milyen kód kell ?????

Ha tudjátok akkor léci segitsetek mert nagyon akarom hogy jöjjön a TNA.
lÉCI SEGITSETEK előre is kösz

sld@alf.hu

(Viktor, 2009.12.10 19:20)

"A Bashen Chris Jerichoval egyetemben váratlanul felbukik, és meg is nyerin a Csapatbajnoki öveket."

Váratlanul felbuknak?
"nyerin"?

ez így értelmetlen

wwe

(zali, 2009.09.17 18:11)

kár hogy a Rated RKO feloszlott

sfs

(zalán, 2009.09.17 18:09)

edge még az edgeuction is finishrere

WWE

(Incredible Hulk, 2009.09.07 19:09)

Edge bekaphatja!!! hányszor kapottt már?
akinek nem tetszik jöhet nyugottan ok!?

anyád

(assad, 2009.09.07 12:06)

Aki fikázza edge-t az bekaphatja nála kevés jobb pankrátor van (undertaker) csak mert egymés után veszi el az öveket nem szerencsétlen!!!!!

edge

(sajt, 2009.07.07 11:22)

Edge jó pankrátor és nagyon favágós fejeket tud vágni!!!!

ba19@post.sk

(Legend Killer, 2009.07.06 00:11)

Mind3-an tévedtek ! Edge a legkivételesebb pankrátorok közé tartozik a tehetségét illetően.Pusztán a gimmickje egy gyáva heel :)