Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chris Jericho

2009.02.27

Név: Chris Jericho
Magasság: 178 cm
Súlya: 102 kg
Származási hely: Manhasset, New York
Zenéje: Adam Morenoff - Break The Walls Down
Speciális mozdulata: The Codebreaker, The Walls of Jericho, Lionsault
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, WWE Champion, WCW Champion, Intercontinental Champion, Hardcore Champion, World Tag Team Champion, European Champion, ECW TV Champion, WCW TV Champion, WCW Kép Cruiserweight Champion, Az év pankrátora (2008)

Christopher Keith Irvine néven 1970. november 6-án született Manhasset-ben. Apja jégkorongozott a New York Rangers csapatában. A család Kanadába költözött és Chris oda is járt iskolába.

1991-ben kezdett pankrátorkodni.
 


1996-ban egy rövid időre bekerült az ECW körforgásába, ahol ECW Television Champion lett. Még ebben az évben szerződést kötött a WCW-vel, ahol „Lionheart” néven debütált.
1997-ben legyőzte Ultimo Dragon-t és WCW Cruserweight Champion lett. Később negatív karakter vált belőle, ellenfeleit gyakran alázta meg a ringben és azon kívül.
A későbbiekben Stevie Ray legyőzésével Television Champion lett. Az övet Konnan vette el tőle. Chris hiányolta a nagy megmérettetéseket és a fizetése sem annyi volt, amennyit szeretett volna. Ezen okok miatt úgy döntött, hogy átigazol a WWE-hez.

1999. júniusában Y2J néven jelent meg (utalva a közelgő Y2K katasztrófára). Nevén kívül más átalakuláson nem esett át, ugyanazt a karaktert hozta, ami már a WCW-nél is futott.
Hardcore Holly legyőzésével Hardcore Bajnok lett, Chyna-val az oldalán.
A 2000-es No Way Out-on Kurt Angle ellenében elvesztette az övet, cserébe viszont WrestleMania XVI-on European Champion lesz, miután megnyer egy triple threat meccset Angle-el és Chris Benoit-val szemben. Egy nappal később Eddie Guerrero elhódítja tőle az övet.
Benoit-val egy ideig komoly viszályt folytatott. Eközben kis időre Interkontinentális Bajnok is volt.
Az egyik RAW-ban egy éjszakára WWE Bajnok is lett Triple H legyőzésével, de Stephanie McMahon (Triple H nője) semmisnek ítélte a meccset.

2001-ben a Royal Rumble-on egy létrás meccsen újra Interkontintinentális Bajnok lett Benoit félreállításával. Érdekes fordulat, hogy később csapatot alkotnak, és Tag Team Bajnokok lesznek, miután legyőzik Steve Austin-t és Triple H-et. Benoit a későbbiekben lesérült és a csapat feloszlott. Ami a WCW szervezetnél nem sikerült, az a No Mercy-n megvalósult: The Rock legyőzésével WCW Nehézsúlyú Bajnok lett, miután a szervezet beleolvadt a WWE-be. Ennek következménye volt az a mini torna is, amit az egyesített WCW – WWE címekért rendeztek meg.

 


A Vengeance-en a tornát megnyerve Jericho lett a WWE történetének első egyesített világbajnoka. A WrestleMania-n Triple H követelte a koronát, és taszította le Y2J-t a trónról.
Rob Van Dam interkontinentális övével vigasztalódott, amit aztán Kane-nel szemben elbukott.

 


Christian-nal szövetkezve Tag Team Bajnok lett. A címet a 2002-es Armageddon-on vesztették el a korábbi bajnokok Booker-T és Goldust ellenében. Ezután egy hosszabb viszály vette kezdetét Goldberg-gel.
A SummerSlam-en újra interkontinentális bajnok lett, amit később az újonc Shelton Benjamin kaparintott meg. Kettejük között ezzel egy csatározás vette kezdetét.

 


2005-ben ott hagyja a WWE-t, mert a magánéletben rock bandájával a Fozzy-val világkörüli koncertturnéra ment.

2007. november 17-én tér vissza a RAW-ba. 2008. márciusában a RAW 15 éves jubileumi műsorában nyolcadszorra is Interkontinentális Bajnokká válik, miután legyőzi Jeff Hardy-t. A valóságban Hardy-nak meg kellett válnia az övtől, mert drogbotrányba keveredett és 60 napra eltiltották. A címet később Kofi Kingston szerzi meg.
Ellenségeskedésbe kerül Shawn Michaels-el. Kettejük nagy összecsapása az Unforgiven-en történik meg, ahol Jericho brutális verést kap és elbukja a mérkőzést. Még aznap este a Nehézsúlyú Bajnoki címért is ringbe száll (CM Punk-ot helyettesítette), és bár Shawen Michaels eléggé leamortizálta, mégis megnyeri az övet.
A Cyber Sunday fő eseményén bukja a címet Batista-val szemben. Nyolc nappal később a RAW műsorában újra bajnok lesz, miután győz egy ketreces meccsen. A Survivor Series-en a visszatérő John Cena veri, és kaparintja meg az övet.

Decemberben megválasztják a 2008-as év pankrátorának.
2009. január 12-én a RAW-ban kioktatja Stephanie McMahon-t, aki a műsor igazgatója. Hiba volt, Stephanie kirúgja.
Egy héttel később újra RAW tag lesz, miután bocsánatot kér mindazért amit mondott.

 


Elhatározza, hogy megleckézteti a szerinte semmire sem jó WWE legendákat, és WrestleMania XXV alkalmával megküzd Jimmy Snuka-val, Ricky Staemboat-tal és Rowdy Piper-rel. Bár a legendákat legyőzi, de a közönség közt ülő Mickey Rourke-al nem számol, aki egy jobbegyenessel el is intézi Jerichot.

 

Az Extreme Rules-on Rey Mysteriot legyőzve rekordszámú, 9-szeres Interkontinentális bajnok lesz.

 

A Bashen meglepetésszerűen feltűnik Edge-dzsel a Csapatbajnoki övekért folyó meccsen, és megnyeri azt. A Bash után azonban partnere, Edge lesérülígy a Night of Championsra új partnert keres...

 

...Aki pedig nem lesz más mint Big Show, akivel gond nélkül megvédi az Egyesített Csapatbajnoki öveket.

 

A SummerSlamen Big Showval ismét legyőzik a kihívókat (Cryme Tyme), és megtartják az öveket.

 

 

 

Chris Jericho bevonulózenéje:

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

JERICHO

(Alehandro, 2010.10.15 20:07)

JERICHO nagyon jó pankrátor volt!

miami

(smackdown, 2010.07.26 09:52)

utálom chris jerichót

jedd

(robi, 2010.07.15 16:09)

regen a kedvencem volt de amikor a legtob kuzdelmet latam rajotem hogy csak big showal eros

...

(davids, 2010.07.06 18:07)

beképzelt!

Uj honlap

(Uj honlap, 2010.05.09 10:33)

azt hogy kel megcsinálni hogy a honlapomnak a háterre más szinu legyen??

Uj Honlap

(sssss, 2010.03.25 18:45)

Hello mindenkinek elkészült a honlapom
itt a cím:wwe-x.5mp.eu

5613203

(m256915, 2010.03.16 17:38)

nagyon csiscka pankrátor mert edge mostanába fojamatosan oltja és adja a SPEER-eket neki és egy nagyrakás szar...

---------------

(Tomek, 2010.03.10 21:49)

Szerintem Jericho csak Big showval erős egyedül nagyon béna:S

TNA

(eduard98, 2010.01.16 17:53)

De az hogy kell megcsinálni mikor a kezdőlapon kiírja hogy jön a tna Budapestre mert oda kell egy kód de milyen kód kell ?????

Ha tudjátok akkor léci segitsetek mert nagyon akarom hogy jöjjön a TNA.
lÉCI SEGITSETEK előre is kösz

Chris

(Jericho, 2009.09.07 12:05)

Ő a kedvencem! <3