Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Breaking Point 2009

2009.09.16

Az alábbi írásban olvashatjátok el a szeptember 13-án megrendezett WWE Breaking Point PPV eredményeit.

 

Helyszín: Montreal, Kanada

Hivatalos zene: Lynyrd Skynird - Still Unbroken

 

 

 

Kép

                                                                                                     

 

Chris Jericho (C) & Big Show (C) vs. MVP & Mark Henry - Unified Tag Team Championship

Az első meccsen Mark Henry Big Show-val, Jericho MVP-vel harcolt. A meccs egész jó volt, szép mozdulatokkal, és nem is volt olyan unalmas mint egy átlagos team meccs. Jericho-ék nyertek azzal, hogy ameddig a bíró nem figyelt oda, Big Show egy jobbegyenessel kiütötte Mark Henry-t.
Továbbra is Csapatbajnokok: Chris Jericho & Big Show

 

Ezek után Josh Matthews, a WWE riportere a Legacy tagjaival beszélt. Arról kérdezte őket, hogy tudják-e hogy a DX még sosem adott fel meccset. Erre azt válaszoltak, hogy tudják, de a DX csak a múlt, a Legacy pedig a jövő.

 

A következő meccs a US övért folyt: Miz vs. Kofi Kingston (C)

Miz már a bevonulásakor megutáltatta magát a kanadai nézőkkel, amikor franciául (hivatalos nyelv Kanadában) magát, és Amerikát istenítette.
Ahogy az várható volt, a két fürge pankrátor gyors és látványos meccset produkált. Végig inkább Miz irányított, de a végén mégis Kofi nyert a Truoble in Paradise nevű rugásával. Továbbra is US bajnok: Kofi Kingston

 

Következő meccs: D-Generation X vs. The Legacy - Submissions Count Anywhere meccs

A négy pankrátor hamar a ringen kívűlre került, jártak a nézők között a lelátókon, a büfénél, és a raktárban is.
A Legacy tatktikája igen hatékonynak bizonyult. Mindig megpróbálták valahogy távoltartani egymástól a DX két tagját. Ez sikerült is: Triple H nem ért oda időben, és így feladásra tudták kényszeríteni Shawn Michaelst. A Legacy győzelme meglepő volt, mert mindenki arra számított, hogy a DX a tapasztalata révén simán nyeri a meccset. Látványos, sok helyszínes küzdelem volt, az adás egyik legjobb meccse.
Győztesek: Cody Rhodes & Ted DiBiase

 

Ezek után következett a különleges Singapore Cane Match, Khali és Kane között (használhattak bambuszrudakat).

A botok a ring négy sarkába voltak leszúrva. Rendesen csapkodták is egymást a botokkal, ám Kane megint megtámadta Khali testvérét. Az elterelt figyelmű Khalin Kane-nek sikerült végrehajtania egy Chokeslam-et, és megnyerte az összecsapást.
Nyertes: Kane

 

CM Punk a színfalak mögött a szokások straight-edge dumáját mondta el Eve Torresnek (most ő volt a riporter). Amikor éppen azt mondta, hogy nem fél 'Taker-től, valaki lekapcsolta a villanyt, amitől Punk természetesen "megijedt". Ezután derült ki, hogy Jimmy Wang Yang volt a tettes. Ezt meg is bosszulta Punk: összeverte Jimmyt.

 

Christian (C) vs. William Regal ECW Championship

Regal (várhatóan) Vladimir Kozlovval, és Ezekiel Jacksonnal érkezett, a bíró azonban bejelentette, hogy Tiffany (az ECW GM-je) azt mondta, hogy ha Ezekiel, vagy Kozlov bemennek a ringbe, Regal diszkvalifikálva lesz.
A meccs (szerintem) egy kicsit unalmas, átlagos volt, Christian nyert a Killswitch nevű mozdulatával.
Továbbra is ECW bajnok: Christian

 

Ezután bejött a ringbe a Hall of Famer Patt Patterson, aki a legelső Interkontinentális bajnok volt. Később, Ziggler is megérkezett, és szidni kezdte Patterson-t. Beszélgetésüknek a vége az lett, hogy Ziggler lerúgta Pattersont, majd pedig elmenekült, ahogy meglátta a közeledő jelenlegi Interkontinentális bajnok John Morrisont.

 

John Cena vs. Randy Orton - I Quit Match- a WWE Championship-ért.

Ez volt az a meccs, aminek mindenki tudta a végét, ugyanis Cena soha sem fog meccset feladni. Cena szuperereje azonban a meccs elején nem igazán mutatkozott meg: Orton összeverte , majd pedig hozzábilincselte a ringkötélhez. Később Cena két kezét bilincselte össze. Cena tehetetlenségét kihasználva Orton megverte ellenfelét, leöntötte vízzel, majd mindenféle tárggyal verte (szék, bot). Ekkor azonban Cenának sikerült Orton-t a legfájóbb pontján megrúgni, majd leakasztotta magát a ringről, de kezei meg mindig össze voltak bilincselve. Orton folyamatosan verte Cenát, de Cenának sikerült elvennie a bilincs kulcsait Ortontól, és összebilincselte a saját kezét Ortonéval. Egy szinte semmiből előjövő RKO után Cena a bilincs segítségével fojtogatta Orton-t, aki nem bírta tovább, és kimondta: I Quit.
Ezzel az új WWE Champion: John Cena (hatszoros Nehézsúlyú bajnok)

 

Ezek után következett a talán a legtöbbek által várt meccs: CM Punk vs. The Undertaker - World Heavyweight Championship

Az új generációt képviselő Punk és a múlt (és a jelen) nagy sztárja, Undertaker jó meccset alkottak, bár Taker-en kicsit látszott, hogy a csontjai nincsenek a legjobb állapotban. A meccsen sok jó mozdulatot láthattunk, izgalmas is volt. A meccs vége felé Undertakernek sikerült megcsinálnia a Hell's Gate nevű submission mozdulatát, ezzel meg is nyerte a meccset...
...ekkor azonban bejött Theodor Long, a SmackDown GM-je, és elmondta, hogy nem volt érvényes a győzelem, mivel Vickie Guerrero még régebben betiltotta ezt a mozdulatot. Ezek után a meccs folytatódott, Punk megcsinálta az Anaconda Vise nevű mozdulatát. Undertaker ugyan nem tappelt a ringtalajon, a bíró mégis leintette a meccset, tehát még mindig CM Punk a WHC. 
A meccs végeredménye emlékeztetett a legutóbbi úgynevezett srew job-ra (videó róla itt).

A montreáli közönség nagyon jó volt, és a meccsek sem voltak rosszak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.